You are currently viewing Uspešno okončan 4. Svetosavski turnir

Uspešno okončan 4. Svetosavski turnir

Rukometni klub Radnički je po mnogo čemu svojstven i postavlja standarde na rukometnoj mapi Srbije, a jedna od vodećih stvari je organizacija dva događaja, Svetosavskog turnira i letnjeg kampa, koji su na dobrom putu da postanu brend kragujevačkog superligaša. Nakon dve godine pauze uzrokovona epidemijom virusa Covid-19, agilni Kragujevčani su se latili zadatka da se organizacijom četvrtog po redu Svetosavskog turnira „Kragujevac 2023“ vrate na stare staze slave i podignu repere na još viši nivo. I u tome su uspeli.

Po prvi put u istoriji, turnir je istovremeno organizovan na dve lokacije – Sali Druge kragujevačke gimnazije gde se igrao mini rukomet, dok su devojčice i dečaci snage odmerili u SBB hali Jezero. Turnir je okupio oko 300 dece iz regiona i po nepodeljenom mišljenju protekao je u sjajnoj organizaciji, gde se RK Radnički po ko zna koji put predstavio kao izuzetan domaćin i jedan od lidera u ovakvom vidu prezentacije rukometa, a otvorio ga je gospodin Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport istakavši sledeće:

Kragujevac je grad sporta i sama ova manifestacija to dokazuje. Drago mi je kada vidim ovoliki broj učesnika što je dokaz da je rukometni klub Radnički i sam grad Kragujevac na pravom putu. Mi ćemo uvek biti tu da pomognemo i podržimo ovakve vidove okupljanja mladih sportista i stopostotno sam uveren da se među vama nalazi veliki broj budućih šampiona i reprezentativaca. Izuzetno sam zadovoljan što mi je pripala čast da otvorim sada već tradicionalni Svetosavski turnir i nadam se da ćemo se i ubuduće viđati u još većem broju, zaključio je Stevović.

U konkurenciji mini rukometa se ne vode rezultati, tako da su svi učesnici dobili medalje i plakete u sećanje na ovaj grandiozan događaj.

U ženskoj konkurenciji u rukometu prvo mesto i zlatnu medalju je osvojila ekipa domaćina Radničkog, drugi je Bekament BB iz Aranđelovca, treći Metalac iz Kraljeva, a četvrto mesto je zauzela ekipa Kolibri iz Trnave.

Sličan rasplet je viđen i u muškoj konkurenciji gde je takođe Radnički izašao kao pobednik turnira, druga je bila ekipa Jagodine, treći su Radnički iz Ćuprije, dok je četvrto mesto zauzeo Rudar iz Kostolca. Turnir je uz reči zahvalnosti prisutnim ekipama zatvorio direktor omladinske škole Radničkog Verko Radosavljević uz poruku – VIDIMO SE DOGODINE!

Ostavite odgovor