You are currently viewing Teodorović preuzeo kormilo rukometaša Radničkog

Teodorović preuzeo kormilo rukometaša Radničkog

Rukometaši Radničkog su plasmanom na sedmo mesto Arkus lige u debitantskoj sezoni, kao i ponovnim učešćem na F4 Kupa Srbije, opravdali očekivanja koja su postavljena pred njih početkom sezone. Druga sezona donosi nove izazove i nove ciljeve. Nakon odlaska trenera Miloša Sretenovića, ostalo je upražnjeno mesto na klupi. Rukovodstvo Radničkog je u cilju daljeg napretka i podizanja rezultata na višu lestvicu odlučilo da angažuje Đorđa Teodorovića, koji je većinu trenerske karijere proveo u Norveškoj, jednoj od vodećih rukometnih sila.

Izuzetno sam zadovoljan angažovanjem Đorđa Teodorovića, mislim da će doneti jednu novu energiju i ono što posebno cenim i poštujem kod njega je rad sa mladim igračima, stvaranje potrebne hemije i prosto je neverovatno kako smo se u pregovorima vrlo lako dogovorili i razumeli u mnogim stvarima. Smatram da će saradnja biti na visokom nivou, imamo istu viziju rukometa, stila igre, tako da očekujem dobru sezonu, dobar rezultat i pre svega napredak mladih igrača, najavio je novog šefa stručnog štaba direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Teodorović (49) je rukometnu karijeru započeo u rodnom Šapcu u ekipi Metaloplastike, a nastupao je i za austrijski Veslauer i norveški Bekelagets. Nakon završene trenerske škole 1998. sa uspehom je predvodio brojne klubove u Norveškoj, a po godinu dana je proveo u Španiji i Danskoj. Nakon povratka u Srbiju 2018. godine preuzima Metaloplastiku, da bi poslednje dve sezone sa uspehom predvodio niški Železničar.

U pregovorima sa ostalim klubovima, Radnički je delovao daleko najtrezvenije i ono što sam čuo od rukovodstva mi izgleda primamljivo i daje mi ozbiljnu motivaciju za rad u klubu koji je organizovan na tako visokom nivou. U živom sećanju su mi utakmice koje smo igrali, smatram da imamo izuzetno kvalitenu ekipu, a i jedna od presudnih činjenica je da je Kragujevac grad sporta i zajednnička želja je da rukomet podignemo na najviši mogući nivo i postanemo prepoznatljiv brend u porodici klubova SPD Radnički.

Na naše pitanje šta je ono što karakteriše njegov rad i pristup rukometu, Teodorović se nadovezao:

Prepoznatljiv je moj rad, forsiram moderan rukomet, fizičku spremu i taktičku obučenost igrača u brzoj igri i tranziciji, sve ono što ovaj sport čini najdinamičnijim. Pečat u karijeri mi je rad sa mladim igračima, selektor sam juniorske reprezentacije. U sastavu Radničkog ima zanimljivih, mladig igrača koji mi daju dodatni motiv za kvalitetan rad i njihovo dalje usavršavanje i napredak.

Očekivanja su velika i pokušaću da sam sebi nametnem pritisak od koga će zavisiti način i stil igre, a rezultati će proisteći sami od sebe i zavisiće od kvaliteta i atmosfere na treninzima. Prvi prioritet koji ću nametnuti je taj da Kragujevac i SBB hala Jezero budu neosvojiv bastion za sve gostujuće timove. Igrači moraju taj osećaj da nose u sebi, a nadam se da će nam u skladu sa okolnostima navijači pomoći u tome. Nalazimo se u paklenoj grupi Arkus lige, gde samo 4 tima idu u plej-of, što je i naš cilj, tako da od početka moramo da nametnemo pobedničku ambiciju i atmosferu. Sve će umnogome zavisiti i od ostalih rezultata. Što se tiče samog cilja i projektovanog plasmana, teško je trenutno reći jer smo svi još uvek u procesu formiranja ekipa, ali ono što mogu da garantujem je da nam neće manjkati ambicija, izneo je očekivanja u predstojećoj sezoni Đorđe Teodorović.

Teodorović i Radnički su sklopili jednogodišnji ugovor.

Ostavite odgovor