You are currently viewing Rukometašice Radničkog dobile novo pojačanje

Rukometašice Radničkog dobile novo pojačanje

Najprijatnije iznenađenje prošlogodišnjeg toka sezone Super B lige za rukometašice, ekipa Radničkog iz Kragujevca, nastavlja da dovodi mlade talentovane i perspektivne igračice. Novo pojačanje kragujevačkog kluba je Ksenija Petrović (20), koja igra na poziciji desnog krila.

Nakon odlične debitantske sezone u super B ligi, ideja kluba bila je da uz dolazak par iskusnijih igračica podstaknemo mladu ekipu na još bolji i kvalitetniji rad, podignemo igru na viši nivo i postanemo konkurenti za vrh tabele. Dovođenjem levoruke Ksenije Petrović, koja igra na poziciji desnog krila, zatvaramo deficitarnu poziciju i dobijamo širinu u napadu. Kseniju krasi požrtvovanost i agresivnost u odbrani, spretnost i prodornost u napadu, čime podižemo kvalitet igre u oba pravca. Igračica je sa izrazitim pobedničkim mentalitetom i sa Anđelom Vasić biće ozbiljan tandem na desnoj strani, istakla je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Radničkog.

Ksenija Petrović je mlada igračica sa značajnim igračkim iskustvom u Super ligi Srbije. U svojoj dosadašnjoj karijeri nastupala je za ŽRK Vrčin i Voždovac, a nedavno je igrala i u Radničkom.

Vratila sam se u Kragujevac nakon dve godine. Smatram da je Radnički prava sredina za moj dalji razvoj, koji se poklapa sa ambicijama kluba. Ekipa je jako mlada i ima puno potencijala za dalji napredak, zdrava je sredina, a kako poznajem trenera i većinu ljudi, nisam se mnogo dvoumila u donošenju odluke za nastavak karijere. Devojke su jako požrtvovane i uz veliki rad uverena sam da ćemo napraviti odličan rezultat i umešati se u borbu za vrh tabele, rekla je Ksenija Petrović, novo pojačanje kragujevačkog tima, koja je vernost klubu oročila na dve godine.

Ostavite odgovor