You are currently viewing Rukometašice Radničkog ambiciozno u novu sezonu

Rukometašice Radničkog ambiciozno u novu sezonu

Ženska selekcija Rukometnog kluba Radnički u jeku je trenažnog procesa za novu takmičarsku sezonu u Super B ligi Srbije. Kragujevčanke očekuju da će uspeti da se uključe u trku za najviši plasman.  

Kompletan igrački kadar iz prethodne sezone ostao je na okupu. Kragujevčanke su sada godinu dana iskusnije i mnogo sigurnije ulaze u ligaško takmičenje.

Iza nas je veliko iskustvo iz prošle sezone i očekujem da ćemo tek sada pokazati koliko vredimo, i da ćemo pomrsiti konce mnogima, kao što smo to činile i prethodne, debitantske sezone, rekla je Jelena Pojužina, rukometašica Radničkog, gostujući u emisiji “Mozaik”, Radio televizije Kragujevac.

Tokom letnje pauze Radnički je angažovao nekoliko igračica sa superligaškim iskustvom, a očekuje se povratak na teren Jasmine Kolak i Natalije Mikić, koje se oporavljaju od posledica povreda. Trener Kurandić smatra da ova ekipa ima puno prostora za napredak.

Peta nedelja priprema je u toku i sve ide prema zacrtanom planu. Doveli smo tri superligaške igračice, koje u kombinaciji sa ostatkom ekipa, mogu da doprinesu da i dalje rastemo i napredujemo. Uskoro krećemo i sa serijom kontrolnih utakmica. Prva je na programu u petak 30. avgusta u našoj dvorani, gde ćemo dočekati vicešampiona Makedonije i učesnika EHF Kupa Kupova, ekipu Kumanova,  a već sutradan putujemo u Prokuplje na megdan ekipi Topličanina. I ove sezone ćemo forsirati prepoznatljiv stil igre, koji karakteriše agresivna odbrana, igra u tranziciji sa puno kontranapada, istakao je šef stručnog štaba ženske ekipe Rukometnog kluba Radnički, Rodoljub Kurandić.

Početak šampionata Super B lige je zakazan za vikend 21/22 septembar, a u prvoj utakmici Kragujevčanke će ugostiti ekipu ŽRK Kučeva.

Ostavite odgovor