You are currently viewing Rukometaši Radničkog sa optimizmom ulaze u novu sezonu

Rukometaši Radničkog sa optimizmom ulaze u novu sezonu

Rukometaši Radničkog su nakon plasmana u plej-of u debitantskom nastupu Arkus lige i ponovnog učešća na F4 kupa Srbije, započeli trenažni proces i pripreme za svoju drugu sezonu u eliti. Nova sezona donosi nova iskušenja, nove ambicije i više ciljeve. Glad za što boljim rezultatima i pobedama će i ove godine biti osnovna premisa kragujevačkog superligaša. Radnički u šampionat ulazi sa delimično izmenjenim sastavom i novim stručnim štabom.

Nakon četiri nedelje individualnog programa priprema, naša ekipa se okupila u SBB hali Jezero. Biće to novi početak i sa velikim entuzijazmom ulazimo u zajednički rad. Na početku je najvažnije utvrditi trenutno stanje u ekipi, pa na osnovu rezultata testova usmeriti i dalji plan rada. Jako je pozitivno da je u klubu ostala okosnica igrača iz protekle sezone. Uz novajlije koji bi timu trebali da pruže dodatni kvalitet, sigurni smo da će Radnički u ovoj sezoni imati sastav za respekt. Uz naporan rad i dobru organizaciju igre, bez ikakve dileme jurišaćemo na bodove u svim utakmicama i protiv svakog protivnika. Početak takmičarske sezone je zakazan za 18. septembar i u goste nam dolazi uvek neugodna ekipa Novog Pazara. Da bi tu utakmicu dočekali spremno, odigraćemo određen broj test-mečeva, a već prvi će biti u četvrtak 5. avgusta sa kadetskom reprezentacijom Srbije. Koristim priliku da sve ljubitelje rukometa u Kragujevcu pozdravim, poželim im jednu lepu i uspešnu sezonu (nadamo se svi bez prekida) i pozovem ih da u što većem broju bodre svoj klub, izneo je očekivanja u nastupajućoj sezoni šef stručnog štaba Đorđe Teodorović.

Na šefa struke se nadovezao i kapiten Miloš Prodanović:

Startovali smo sa pripremama za novu sezonu, ali uveliko, već mesec dana smo radili na individualnom planu koji smo ispoštovali, kako bi odmah krenuli sa radom na taktičko-tehničkim stvarima. Čeka nas teška sezona sa puno promena, kako u stručnom štabu, tako i u igračkom kadru. Klub je celo leto radio na tome kako bi selektirao ekipu koja će ove sezone imati ambicije za stepenik više. Momcima želim pre svega dobro zdravlje i sezonu u kojoj ćemo zajedničkom energijom, željom i profesionalizmom napraviti rezultat kako individualno tako i kolektivno na koji ćemo svi biti na kraju ponosni.

Pripremni period i trenažni proces će se odvijati u Kragujevcu.

Ostavite odgovor