You are currently viewing RSS dao snažan vetar u leđa – DESIO SE RUKOMET!

RSS dao snažan vetar u leđa – DESIO SE RUKOMET!

Rukometašice Radničkog iz Kragujevca su imale tu čast i privilegiju da u drugom kolu Lige Evrope predstavljaju svoj klub, grad i državu. U utakmicama protiv daleko snažnije i iskusnije ekipe H65 Hoors HK, višestukog prvaka Švedske, pružile su dostojan otpor. U prvoj utakmici u Kragujevcu naše devojke su napravile senzaciju i izvojevale pobedu rezultatom 23-22. Pobeda je imala snažan efekat s obzirom na to da naša ekipa igra u izuzetno mladom sastavu. U revanšu, bez 4 igračice, u veličanstvenom ambijentu Hoors Arene, više od časnog poraza, nije moglo. Jedno lepo iskustvo za naše mlade devojke koje čeka svetla budućnost, ali veliko iskustvo i za naš klub, koji se u specificnim uslovima organizacije, zbog kovid  – 19 virusa, pokazao kao sjajan domaćin i organizator.

Ono što je važno napomenuti u celoj ovoj priči, naš klub, koji posluje u okviru SPD Radnički i ima snažnu podršku Grada Kragujevca za sve što radi, ovoga puta je imao partnera, u pravom smislu te reči, u Rukometnom savezu Srbije. RSS je finansijski pomogao ovu evropsku odiseju našeg kluba, pokrivajući gotovo sve troškove, kako u Kragujevcu, tako i u Švedskoj.  Ali ne samo pomoć u novcu, koja je neminovno bila ogromna, već su se svi stavili u službu rukometa, počev od predsednice Milene Delić i generalnog sekretara Svetozara Stankovića, Sofie Stojaković, Zorana Tijanića, Jovana Popadića i svih drugih, osetili smo istinsku podršku svih i želju da sve protekne u savršenom redu, kako sportskom, tako i organizacionom. Naše kancelarije su bile u konstantnom kontaktu i vodilo se računa o svim detaljima. I možda je ova bitka izgubljena, a Šveđanke prošle dalje, ali put kojim je krenuo Rukometni savez, nam daje veru i snagu za sve buduće „ratove“,  da je srpski rukomet na pravom putu,  putu ozdravljenja i povratka na staze stare slave i ovim putem se, u ime RK Radnički, svih rukometaša, rukometašica, trenera i svih rukometnih radnika u našem klubu javno zahvaljujemo našem savezu i pružamo podršku, jer bez pravih i jakih klubova, nema ni reprezentativaca, ni uspeha, ni saveza…

Još jednom veliko hvala svakom pojedincu, čak i onom nepomenutom, koji je dao svoj doprinos i utkao svoj delić u ovu našu rukometnu slagalicu!

Ostavite odgovor