You are currently viewing RK Radnički nastavlja sa promocijom rukometa

RK Radnički nastavlja sa promocijom rukometa

Od samog osnivanja kluba, RK Radnički je kao osnovnu premisu i temelj razvoja stavio akcenat na besplatnu školu rukometa. Osnovni cilj je da se deca najranijeg uzrasta bave sportom, konkretno rukometom i da omladinska škola bude baza za stvaranje igrača koji će jednog dana sa ponosom poneti crveni dres i predstavljati klub i grad Kragujevac u najeminentnijim evropskim i srpskim takmičenjima. Agilni treneri omladinske škole Jasamina Kolak i Verko Radosavljević su organizovali još jednu uspešnu prezentaciju, ovog puta u osnovnoj školi “Milutin I Draginja Todorović”.

Ova godina je u rukometnom klubu Radnički pored ostalih izazova, opredeljena za formiranje generacije dečaka 2013. godišta. U skladu sa ovom strategijom, rukometni karavan na krilima istaknutih prvotimaca i trenera obilazi osnovne škole i tu priliku koristi za druženje sa mališanima i predstavljanje rukometa kao sporta u kome je motorički razvoj dece na veoma visokom nivou. Ove nedelje smo se družili sa učenicima drugog razreda Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“. Kroz igru i vežbe smo prepoznali puno talentovane dečice od kojih će neki, siguran sam, biti odlični sportiti i sutra uzor drugoj deci. Deci je rukomet veoma interesantan i brzo ga zavole, a roditeljima prija činjenica da je u Radničkom škola rukometa besplatna i da je pun akcenat na razvoju mladih sportista. nije krio zadovoljstvo nakon održane promocije, trener omladinske škole Radničkog Verko Radosavljević.

Javnom času rukometa su prisustvovali prvotimci Radničkog Milijana Stošić, Miloš Prodanović, Petar Petrović, a impresije je izneo Mihajlo Knežević :

Prezentacija je odlično urađena I drago mi je što sam prisustvovao, zajedno sa saigračima. Podsetio sam se svojih početaka bavljenja rukometom. Ono što sam video mi daje razloga da verujem da neće biti zime kada je naš sport u pitanju. Deca su bila prilično zainteresovana, postavljali su pitanja I nadam se da će se veliki broj njih odlučiti da počne da trenira, što nam je glavni zadatak u perspektivi, da stvaramo igrače i crpimo iz naših redova.

Treninzi rukometa đaka pomenute škole će se za sada održavati u OŠ “Moma Stanojlović” četvrtkom od 21 sat.

Ostavite odgovor