You are currently viewing Rašković: 2021. će obeležiti kragujevački rukomet

Rašković: 2021. će obeležiti kragujevački rukomet

Rukometni klub Radnički iz Kragujevca iz godine u godinu podiže lestvicu uspeha, kako na takmičarskom, tako i na organizacionom nivou. Kraj kalendarske godine je vreme za svođenje konačnog bilansa krajnjih dometa. Razgovor sa čelnim čovekom kluba, direktorom Stavrom Raškovićem, započinjemo konstatacijom da smo prošlu godinu ocenili kao zlatnu u istoriji RK Radnički i pitanjem da li bi ovu mogli nazvati dijamantskom?

Godina na izmaku će ostati ubeležena i upečaćena u kragujevačkom rukometu kao sjajna i vrhunska u svakom pogledu. Devojke su ove godine igrale finale plej-ofa, borile se za titulu prvaka države, odigrale hrabro i na vrhunskom nivou i na kraju osvojile vicešampionsku titulu u debitantskoj sezoni i izborile plasman u ligu Evrope, gde smo se ove jeseni sastali sa švedskom ekipom Hors, ubeležili prvu istorijsku pobedu i moramo biti zadovoljni postignutim rezultatima. Ove sezone smo svesno podmladili ekipu, angažovali mlade rukometašice, juniorske reprezentativke, šansu su dobile i mlade igračice iz druge ekipe, koje tek stasavaju i na kraju polusezone možemo biti zadovoljni petim mestom.

Što se tiče muške selekcije, igrali su plej-ofu, takođe, debitantskoj sezoni, a i po drugi put su se plasirali na F4 kupa Srbije, gde su u polufinalu poraženi od osmostrukog prvaka Vojvodine. Odigrali su hrabro, bez respekta i ostvarili par iznenađujućih trijumfa. Ove jeseni su imali izuzetno tešku grupu, nazvanu „grupom smrti“ sa velikim brojem sjajnih ekipa, pretendenata za najviši plasman, ali su i pored toga uspeli da izbore vizu za plej-of Arkus lige, gde sam siguran da nikome neće biti drago kada budeo gostovao u Kragujevcu. Izrasli smo u čvrstu i kvalitetnu ekipu, koja igra prepoznatljiv, brz i moderan rukomet i imamo svo pravo da budemo zadovoljni.

Planovi i ciljevi naredne godine se sami nameću.

Što se tiče daljih planova, od podmlađene ženske selekcije ne očekujemo da se i ove sezone umešaju u borbu za vrh tabele po svaku cenu, ali u budućnosti ovaj tim ima sjajnu perspektivu, jer igračice koje stasavaju imaju svetlu budućnost, ne samo u kragujevačkom, već i u srpskom rukometu.

Ove godine je takmičenje u muškoj Arkus ligi izuzetno kvalitetno, pregršt je ekipa koje imaju najviše ambicije i pretenduju na vrh, tako da ćemo probati i dati sve od sebe da se plasiramo među četiri najbolje ekipe i time izborimo učešće u nekom od evropskih kupova. Znamo da će biti izuzetno teško, ali smo zadali određeni cilj i ići ćemo ka njegovom ostvarenju.

Od samog osnivanja, klub je možda i najveću pažnju bacio na rad sa mlađim kategorijama.

Iz godine u godinu smo sve brojniji, sve je više dece i od ove sezone nastupamo u ligi mlađih kategorijapo prvi put u četiri godišta muške i ženske selekcije i u nekima smo već prošli u završnicu, što smatramo velikim uspehom. Nažalost, u Kragujevcu je i dalje gorući problem sa terminima u salama i ako budemo u budućnosti uspeli da rešimo tu problematiku, očekujem da će škola rukometa biti na najvišem mogućem nivou. Svesni smo da samo rad u bazi, sa decom donosi svetlu budućnost jednog ozbiljnog kluba, kakav težimo da postanemo, jer samo takav način rada produkuje vrhunske rezultate.

Nakon godinu dana pauze, uzrokovane epidemijom korona virusom, ponovo ćemo organizovati naš zaštitni znak, Svetosavski turnir, gde očekujemo dobar odziv, puno dece, budućih vedeta srpskog rukometa. Turnir će se održati u dva takmičarska dana, igraće se i mini i veliki rukomet, tako da nastavljamo putem kojim smo krenuli. Takođe, u planu je da nastavimo sa organizacijom letnjeg kampa, kao ideju da Kragujevac postane apsolutni lider u regionu i da svi klubovi iz neposredne blizine osete pripadnost našem gradu i očekujemo da bude najmasovniji po odzivu do sada u organizaciji našeg kluba.

Kao i RK Radnički, svi klubovi u sastavu SPD Radnički su ostvarili sjajne rezultate. Ovakav vid organizacije očigledno daje rezultate, kako na sportskom, tako i na organizacionom planu.

Odgovorno tvrdim da je SPD Radnički moćna organizacija i mašinerija, koja gazi u svim sportovimai koja uz Zvezdu, Partizan i Vojvodinu predstavlja okosnicu sporta u našoj zemlji, kako organizaciono, finansijski, navijački, tako i sportski čini svojevrsni brend Srbije. Ujedno bih iskoristio priliku da se zahvalim skupštini grada Kragujevca, bez čije pomoći sve ovo ne bi izgledalo ovako kako izgleda,zaključio je Rašković,a za kraj je uputio i poruku armiji navijača i građanima Kragujevca:

Poželeo bih srećne novogodišnje i božićne praznike svim Kragujevčanima, puno zdravlja, sreće i uspeha uz poruku da vole i da navijaju za Radnički. Vidimo se na proleće u SBB hali Jezero.

Ostavite odgovor