You are currently viewing Radnički spremno dočekuje jubilarni Svetosavski turnir

Radnički spremno dočekuje jubilarni Svetosavski turnir

Pored mnogo osobenosti koje izdvajaju Rukometni klub Radnički, jedna od osnovnih je organizacija svojevrsnih događaja koji za cilj imaju promociju rukometa, zdrave konkurencije kao i sportskog načina života. Letnji kamp, redovne promocije rukometa po osnovnim školama samo su deo palete aktivnosti kluba iz srca Šumadije, a jedan od najvažnijih segmenata je i organizacija Svetosavskog turnira, koji ove godine slavi mini jubilej i biće održan u nedelju 21. januara uz učešće mnogobrojnih klubova koji će se boriti za trofej ovog prestižnog turnira.

Mini jubilej našeg tradicionalnog Svetosavskog turnira u rukometu ove godine je zakazan za 21. januar u Kragujevcu. Naime, naš klub će po peti put ugostiti i biti domaćin devojčicama i dečacima najmlađih uzrasnih kategorija koji će svoje rukometno znanje prikazati u sali Druge kragujevačke gimnazije, kao i u hali Jezero. Učešće na turniru je potvrdilo 12 klubova sa preko 320 mališana koji će se takmičiti u dve uzrasne kategorije i predstaviti nam svoje sportske i rukometne veštine. Među mnogobrojnim klubovima, učesnicima turnira, sportskim prijateljima i rivalima na “ljutim” terenima, čast nam je da ove godine možemo ugostiti i reprezentaciju dečaka generacija 2010 Rukometnog saveza centralne Srbije, najavila je ovogodišnji Svetosavski turnir Marija Lojpur, koordinator u sportu i rekreaciji za rukomet.

Svu raskoš talenta koji poseduju, najmlađi učesnici u kategoriji mini rukometa će prikazati u sali Druge gimnazije, gde će u ženskoj konkurenciji pored domaćina Radničkog nastupiti i ekipe Sloge, Medicinara, Kolibri, Metalac i Turist 1965, a u muškoj će učešće uzeti Smederevo, Omladinac, Mladost 2012, Metalac, Turist 1965 i Radnički sa početkom od 9 časova.

U istom terminu u dvorani Jezero takmičenje će započeti ekipe starosne generacije 2009/2010 takođe u dve konkurencije. U konkurenciji devojčica će nastupiti Radnički, Medicinar, Mladi Radnik i Naisa, dok će u muškoj koplja ukrstiti reprezentacija RSCS 2010, Omladinac, Mladost 2012, kao i domaćin Radnički.

Pored takmičarskog dela i borbe za trofej 5. Svetosavskog turnira, lajt motiv je druženje, igra i dečiji osmesi. RK Radnički veliku pažnju poklanja školi rukometa i pravilnom fizičkom i socijalnom razvoju njegovih najmlađih članova kroz različite sportske manifestacije, a ovo je sigurno idealna prilika za razvoj empatije, fer pleja i sklapanje novih prijateljstava među vršnjacima naše zemlje. Radujemo se druženju i rukometnim veštinama buducih šampiona, zaključila je Marija Lojpur. Svečano otvaranje turnira je zakazano za 14 časova u hali Jezero uz prisustvo svih učesnika, dok će zatvaranje i dodela nagrada biti upriličeno od 18 sati.

Ostavite odgovor