You are currently viewing Radnički poražen na svom terenu

Radnički poražen na svom terenu

Rukometašice Radničkog su u petom kolu Arkus lige za žene pretrpele poraz na svom terenu od favorizovane ekipe Bekament BB rezultatom 27:33, poluvreme 9:16. Kragujevčanke se nakon nekompletnog kola nalaze na devetom mestu sa osvojena dva boda.

Susreti večerašnjih protivnika su oduvek izazivali pažnju rukometne javnosti neizvesnošću i pozitivnim rivalitetom. Bekament je bolje otvorio utakmicu, uz jasno primetan grč kod domaćih igračica i u 6. minutu imao osetnu prednost (1:4). Smanjila je Dragana Ranković na 3:5, no gošće čvrstom odbranom i sigurnom igrom u napadu povećava prednost na 4:9. Ništa u tim trenucima nije išlo od ruke rukometašicama Radničkog, nisu iskoristile tri sedmerca i veliki broj zicera, tako da Aranđelovčanke u 25. minutu imaju velikih sedam golova prednosti (6:13). Do kraja ovog dela igre obe ekipe su postigle po tri gola, tako da se na veliki odmor otišlo prednošću gošći 9:16.

Krenule su odlučno igračice Bekamenta u drugom delu igre čvrsto rešene da već na početku reše pitanje konačnog pobednika. Sve do 35. minuta i rezultata 13:21 su održavale prednost od osam golova prednosti. Radnički konačno dolazi do svoje igre i nakon direktnog crvenog kartona za gostujuću igračicu Tamaru Bokarić, uspevaju da uhvate kakav-takav rezultatski priključak, uslovljen promenom odbrambene formacije i bolje realizacije u napadu, tako da u 45. minutu smanjuju na minus 5 (20:25). Nošene podrškom iz publike dva puta smanjuju na 4 gola pogotcima Inđićeve i Veličkovićeve (23:27 i 24:28), no brzopletost u nekim situacijama u napadu i iskustvo gošći iz Aranđelovca je presudilo, tako da je sa zvukom sirene konačni rezultat na semaforu bio 27:33.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Isidora Bogunović sa 7 i Teodora Veličković  sa 6 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele Ana Tomković sa 7 i Zoe Petrović sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Ana Tomković (Bekament)

RK Radnički – ŽRK Bekament BB: 27:33 (9:16)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 150
Sudije: Danijela Sando-Kovačević, Dragana Jakovljević
Sedmerci: Radnički 9 (6), Bekament 6 (3)
Isključenja: Radnički 16 min, Bekament 14 min

Radnički: Pojužina, Dragićević, Veličković 6, Vučićević, Pidro (8 odbrana, 3 sedmerca), Inđić 3, K. Petrović 5, Rašković, Bjelak 1, Bogunović 7, D. Ranković 1, T. Petrović 1, Kostić (8 odbrana, sedmerac), Z. Ranković 1, Andrić 2.

Bekament: Mitrović 2, Arsenijević, Radojičić 2, Bokarić 1, Anić 5, Petrović 6, Malenović 2, Milivojević, M. Simić (10 odbrana, sedmerac), Krstić 5, Ivković 3, Lj. Simić, Cvetković (3 odbrane, 2 sedmerca), Tomković 7.

U narednom, šestom kolu Arkus lige, Radnički gostuje u Pančevu istoimenoj ekipi u subotu 15. oktobra.

Ostavite odgovor