You are currently viewing Promocija rukometa u OŠ „Milutin i Draginja Todorović“

Promocija rukometa u OŠ „Milutin i Draginja Todorović“

Rukometni klub Radnički nastavio je akciju promocije rukometa, u cilju omasovljenja ovog trofejnog, olimpijskog sporta. Kako bi privukli nove polaznike, treneri mlađih kategorija Radničkog održali su pokazni trening učenicima trećeg i četvrtog razreda u Osnovnoj školi „Milutin i Draginja Todorović“.

Kako je istakla Nina Janićijević, trener omladinske škole, Rukometni klub Radnički ima jasno definisane ciljeve u daljem razvoju kluba, a to je oslonac na sopstvene snage iz omladinskog pogona.

Još jedna promocija rukometa je uspešno organizovanma, ovog puta u jednoj od najvećih gradskih škola. Činjenica kojom smo zadovoljni je da su deca pokazala interesovanje da nauče osnove rukometa, a bilo je I učenika koji su pokazali solidno znanje pravila igre. Prednost ovog sporta je da većina može da se bavi njime bez obzira na konstituciju i telesnu građu. S bzirom na pokazano zanimanje i pažnju dece da nauče što više o osnovama rukometa, očekujem da će se određeni broj priključiti treninzima, shvatiti potrebu za bavljenjem sportom i jednog dana ponosno nositi dres Radničkog, istakla je Nina Janićijević.

Treninzi novih polaznika besplatne škole rukometa, održavaće se u OŠ “Dragiša Luković Španac” sredom i petkom u terminu od 19 časova, a vodiće ih treneri Nina Janićijević i Verko Radosavljević.

Ostavite odgovor