You are currently viewing Promocija rukometa u OŠ „Jovan Popović“

Promocija rukometa u OŠ „Jovan Popović“

Rukometni klub Radnički od osnivanja veliku pažnju poklanja radu sa mlađim kategorijama, što se posebno vidi kroz aktivnosti besplatne škole rukometa. Intencija kluba je da animira što veći broj dece da se bave rukometom i da iz svoje baze crpi buduće prvotimce i prvotimke. U cilju popularizacije ovog trofejnog sporta, održana je animacija u OŠ “Jovan Popović”, gde su trener omladinske škole Radničkog Jasmina Kolak, uz prisustvo reprezentativki Kragujevačkog superligaša Milijane Stošić i Milice Todorović, prisutnoj deci prikazale sve čari rukometa.

Danas smo u OŠ „Jovan Popović“ održali promociju besplatne škole rukometa, tako što smo održali animacije za devojčice generacije 2010. i mlađe. Cilj animacije je da se deca dobro zabave i da ih upoznamo sa ovim prelepim sportom. Mnogi rukometaši i rukometašice su načinili svoje prve rukometne korake baš u ovoj školi i nadam se da će se taj trend nastaviti. Dođite da se igramo zajedno! Poručila je trener Jasmina Kolak.

Svoje zadovoljstvo viđenim iznela je i juniorska reprezentativka iz redova Radničkog Milica Todorović:

Od trenutka kada sam stigla u Kragujevac, trudila sam se da zavredim poverenje trenera i saigračica i smatram da su mi ukazali izuzetnu čast što su me odredili da zajedno sa saigračicom Milijanom Stošić, reprezentujem klub u cilju promocije rukometa među školskom decom. Nadam se da su uz našu pomoć devojčice spoznale koliko je rukomet zanimljiv i lep sport i da će nastaviti da treniraju i jednog dana postati oslonac Radničkog. Treninzi rukometa u OŠ “Jovan Popović” su zakazani utorkom i četvrtkom od 19:30 časova, kao i vikendom u Sali Druge gimnazije.


Ostavite odgovor