You are currently viewing Prodanović: Neka se istorija ponovi

Prodanović: Neka se istorija ponovi

Nakon odigranih devet kola prvenstvene trke Arkus lige, rukometaše Radničkog očekuje susret desetog kola Arkus lige, gostovanje ekipi Crvene zvezde, utakmica koja u mnogo čemu može odrediti dalji tok šampionata. Kragujevčani su trijumfalno završili prvi susret ove sezone rezultatom 29:25, a o važnosti predstojećeg duela svoje viđenje je izneo kapiten Miloš Prodanović.

Oba rivala imaju ove godine primarni cilj da uđu u plej-of. Tako da kad matematički pogledamo do kraja polusezone kakve su nam realne mogućnosti sa ostalim ekipama, ova utakmica je ipak najbitnija. Iz vise razloga.

U kojoj meri će rezultat nedeljnog susreta odrediti dalji tok prvenstva?

Bitan je ali ne i presudan, pošto ima još puno utakmica do kraja. Bitan je utoliko jer i mi i oni konkurišemo za to četvrto mesto koje vodi u razigravanje, tako da bodovi iz direktnog duela mogu biti presudni samo ako znamo unapred kako ćemo igrati do kraja polusezone sa ostalim ekipama, a to je nemoguće. Zato je uvek najbitnija samo naredna utakmica, nijedna vise.

Iako je uvek nezahvalno prognozirati konačni ishod, koja su tvoja očekivanja?

I mi i Zvezda igramo jako promenljivo kada je u pitanju domaći i gostujući teren, obe ekipe su dominantnije na svom parketu, tako da im prepuštamo ulogu blagog favorita. Radnički ima puno dobrih i velikih pobeda ove godine i zato imamo veliku želju da pokažemo da to nije  ništa slučajno. Sem toga, baš ovom periodu prošle sezone smo savladali tu istu Zvezdu u Beogradu i tako overili vizu za istorijski uspeh, plasman u plej-of Arkus lige. Zašto ne opet, zaključio je Prodanović.

Meč sa Crvenom zvezdom je zakazan za nedelju 21. novembra u hali „Šumice“ sa početkom u 17.30 časova.

Ostavite odgovor