You are currently viewing Oslabljeni Radnički poražen na svom terenu

Oslabljeni Radnički poražen na svom terenu

Rukometašice Radničkog su u 7. kolu Arkus lige za žene poražene na svom terenu od ekipe Medicinara iz Šapca rezultatom 20:25, poluvreme 11:8.

Radnički je na megdan Šapčankama izašao u desetkovanom sastavu, lišen pomoći pet igračica i stručni štab je imao opravdana strahovanja kako se suprotstaviti poletnim gošćama. Medicinar je prvi poveo (0:2), no Kragujevčanke odgovaraju istom merom i u sedmom minutu na semaforu je rezultat 3:3. Gošće dodaju gas i nakon par neiskorišćenih napada domaćih igračica prelaze u vođstvo (3:6), međutim domaćin se budi i u svom prepoznatljivom stilu serijom 6:0 stiču prednost (9:6). Do kraja ovog dela igre se igralo gol za gol i na desetominutni odmor se odlazi rezultatom 11:8.

Početkom drugog dela igre, Radnički je u par navrata imao i 4 gola prednosti. No duža klupa, veća mogućnost rotacije kod gošći i umor uzrokovan ritmom utakmica sreda-nedelja su počeli da uzimaju danak kod domaćina. Gošće pojačavaju odbranu, kao i ritam u napadu i strpljivom igrom prelaze u vođstvo (15:16,43.min). Probale su domaće rukometašice poslednjim atomima snage da preokrenu rezultat, u dva navrata stigle do izjednačenja, no kako je susret odmicao kratka klupa je došla do izražaja i Šapčanke su samo povećavale prednost do konačnih 20:25 i osvajanja celog plena.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 9 i Ajlin Bjelak sa 5 pogodaka, dok je kod gošći tiulu najboljeg strelca ponela Aleksandra Krstić sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Aleksandra Vasić ( Medicinar)

RK Radnički – ŽRK Medicinar: 20:25 (11:8)

Kragujevac: SBB hala Jezero Gledalaca: 100
Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović
Sedmerci: Radnički 4 (3), Medicinar 6 (5)
Isključenja: Radnički 10 min, Medicinar 14 min

Radnički : Veličković 9, Bjelak 5, Blagojević, Filipović, Vlašković, Mikić 3, Pojužina, Vasović, T.Petrović , Inđić 1, Petković (13 odbrana,sedmerac), Ranković, Todorović 2.

Medicinar :  Obrenović 2, Kojić 4, Radukić 1, Ninković (8 odbrana), Tomković 4, Cvejić, Kažić 3, Cvetinović 2, Vasić 1, Krstić 7, Mandić, Rakić 1, Cvijanović, Ivković, Glišić.

U narednom, devetom kolu Arkus lige, Radnički će ugostiti ekipu ŽJRK Bor iz istoimenog grada u nedelju 7.novembra od 18 sati.

Ostavite odgovor