You are currently viewing Od Bundes lige do srca Šumadije

Od Bundes lige do srca Šumadije

Letošnje pojačanje Radničkog, igrač sa visokim rejtingom i prebogatom internacionalnom karijerom, Dragan Tubić, je za kratko vreme postao stub igre kragujevačke ekipe i pobrao simpatije navijača. Razgovor sa njim započinjemo neizostavnim pitanjem zašto rukomet.

Rukomet sam počeo da treniram sasvim spontano, par drugova iz odeljenje su počeli da treniraju pa sam i ja krenuo uz njih. Pre rukometa sam trenirao fudbal i košarku ali je rukomet definitivno bio sport koji mi se najviše svideo. Nisam imao konkretnog idola, ali je bilo dosta igrača kojima sam se divio i koje sam voleo da gledam.

Kako je reagovala porodica na činjenicu da će ti sport biti „zanimanje“?

Imao sam punu podršku porodice, oni su prepoznali da je to nešto što me čini srećnim i što me maksimalno ispunjava. Nisu se preterano mešali, pustili su me da o svojoj karijeri sam  odlučujem i uvek su mi govorili da idem dalje, a ako mi se negde ne bude svidelo da kući uvek mogu da se vratim.

Ostvario si san svakog rukometaša da igraš u nemačkoj Bundesligi, kremu svetskog rukometa.

Igranjem u Bundes ligi sam ostvario dečački san, još kao klinci smo gledali nemački ZDF, redak kanal na kome su direktno prenosili utakmice. To je rukometni NBA, svaka utakmica je poseban doživljaj, hale su pune, televizije prenose sve mečeve, osećaj je poseban.

Rukomet ti je dao mnogo toga, da li ti je nešto uzeo?

Rukomet mi je dao puno, živeo sam u tri različite zemlje, naučio jezike, upoznao druge kulture i stekao dosta prijatelja. Da li mi je nešto uzeo, ne gledam na taj način, jedino mi je teško padala razdvojenost od porodice i prijatelja, ali na kraju ja sam izabrao taj put i opet bih isto uradio.

Uspešno si se uklopio u ekipu Radničkog i postao jedan od lidera. Kakva su tvoja očekivanja u nastavku sezone u plej-ofu Arkus lige?

Pored Dejana Zlatanovića sam najstariji u ekipi. Iskreno nije bilo teško da se brzo uklopim. Ovo je jedna zdrava sredina, momci su fenomenalni i čast mi je što sam deo jedne ovakve grupe. U nastavku sezone prvenstveno želim da svi budemo zdravi, dogovorili smo se da probamo za početak da budemo bolji za jedno mesto nego prethodne godine. Mislim da imamo kvalitet da se nosimo sa svim ekipama. Već narednog vikenda nas očekuje Kup utakmica sa Crvenom zvezdom, koju smo jesenas dva puta savladali, daćemo i ovaj put sve od sebe da ih dobijemo još jednom i plasiramo se u naredni krug, zaključio je levoruki bombarder Radničkog Dragan Tubić.

Ostavite odgovor