You are currently viewing Nedeljko Matić preuzeo kormilo Radničkog

Nedeljko Matić preuzeo kormilo Radničkog

Ambicije Rukometnog kluba Radnički odavno su poznate, da preko baraž utakmice sa negotinskim Hajduk Veljkom, koja je zakazana za septembar, obezbedi plasman u Arkus Superligu. U cilju ostvarenja ovog cilja, kragujevački klub je angažovao priznatog stručnjaka Nedeljka Matića na mestu šefa stručnog štaba.

U periodu kada naš klub očekuje najvažnija utakmica u dosadašnjoj istoriji, angažovani smo na kompletiranju ekipe. Ponašamo se tako kao da ćemo igrati Superligu, što je i želja svih nas. Ceo taj posao privodimo kraju dovođenjem Nedeljka Matića, starog, prekaljenog trenerskog vuka, čoveka neprocenjivog iskustva i specifične harizme i načina vođenja ekipe. Krasi ga neverovatna energija koju prenosi na igrače i sjajna atmosfera u ekipi. Nadamo se da će doneti nešto novo, dati primer mlađim trenerima u klubu, a prevashodno doneti ono čemu težimo od osnivanja, plasman u elitu srpskog rukometa, istakao je sportski direktor RK Radnički, Stavro Rašković.

Nedeljko Matić je rođen 1961. u Konicu (BiH), a u karijeri je trenirao veliki broj klubova u zemlji i inostranstvu, učestvovao je u stvaranju brojnih kvalitetnih igrača, a 2014. godine je proglašen za trenera godine u Izraelu, gde je sa uspehom radio dugi niz godina, kao i u Libiji i Šri Lanki.

Nisam dugo razmišljao, nakon poziva direktora Raškovića, mog bivšeg igrača, o dolasku u Kragujevac. Predstavio mi je četvorogodišnji plan razvoja kluba, video sam se u tome i dogovor je lako pao. Naravno, prvenstveni cilj je kvalifikaciona utakmica za ulazak u Superligu. U međuvremenu ćemo započeti pripreme i dodatno ojačati ekipu. Složili smo se oko profila neophodnih igrača na određenim pozicijama i nadam se da ćemo do početka pripremnog perioda kompletirati ekipu, jasan je novi šef stručnog štaba Nedeljko Matić, a potom izneo očekivanja u narednoj sezoni.

Gajićemo čvrstu, mušku igru gde nikome neće biti lako na našem terenu, ostavićemo poslednji atom snage na terenu. Pratio sam Radnički prethodne sezone, poznajem određeni broj igrača i nadam se da ćemo uz adekvatna pojačanja sklopiti neophodnu celinu da svima u Superligi budemo dostojan protivnik, zaključio je Matić koji je vernost Radničkom oročio na godinu dana.

Ostavite odgovor