You are currently viewing Nastavak promocije rukometa među osnovcima

Nastavak promocije rukometa među osnovcima

Rukometni klub Radnički nastavlja akciju promocije rukometa u kragujevačkim osnovnim školama. Ovog puta, RK Radnički bio je u poseti Osnovnoj školi „Dragiša Luković – Španac“, sa kojom već treću godinu zaredom neguje uspešnu saradnju.

Uz podršku I asistenciju ljubaznog nastavnog osoblja, učenicima mlađih razreda prezentovane su sve čari i benefiti ovog sporta.

S obzirom na to da ova škola spada u red manjih, izuzetno sam zadovoljan odzivom dece. Iznedrili smo već dve generacije, koje su nastavile sa redovnim treninzima u ovoj školi. Nadam se da ćemo i mlađe generacije podstaći da se bave ovim sportom,  istakao je trener Andreja Barjaktarević i dodao:

 Iz ličnog iskustva znam da je ovakav vid promocije rukometa izuzetno značajan, jer kada deca u ovom uzrastu uđu u trenažni proces, imaju veće predispozicije za budući napredak i usavršavanje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim direktorki škole Neveni Milovanović na sjajnoj saradnji koju imamo.

U ulozi promotera našli su se pojedini prvotimci Radničkog, koji su oduševljeni interesovanjem dece za ovaj sport.

Sve ovo me je podsetilo na moj početak bavljenja rukometom. Deca su sjajna, upijala su sve što smo im prezentovali i pokazala su zavidan nivo interesovanja. Jedva čekam sledeći vid ovakve promocije, jer je rad sa decom uvek zanimljiv. Nadam se da će se većina prisutnih opredeliti baš za rukomet,  poručila je prvotimka Radničkog Ksenija Petrović.

Za rad sa decom u okviru besplatne škole rukometa u Osnovnoj školi „Dragiša Luković-Španac“ zaduženi su treneri Andreja Barjaktarević i Milan Đukić.

Ostavite odgovor