You are currently viewing Milentijević: Sadašnjost i zalog za budućnost

Milentijević: Sadašnjost i zalog za budućnost

Nakon upravo završene jesenje sezone Arkus lige u kojoj su rukometašice Radničkog posle nešto lošijeg starta, promene na kormilu stručnog štaba, vezale tri uzastopna trijumfa u poslednjim kolima i tako uplovile u mirnu luku, zauzevši peto mesto, rekapitulirali smo urađeno sa šefom struke Bojanom Milentijevićem, koga na početku razgovora pitamo u kojoj meri je bio hrabar potez podmladivši ekipu na startu prvenstva i da li se isplatio.

Mislim da je to bio logičan potez u tom trenutku, međutim desile su se neke neplanirane okolnosti, povrede pojedinih igračica tako da je ekipa dospela u nezavidnu poziciju. Ulaganje u mlade je uvek isplativo i siguran sam da će doneti rezultate u budućnosti.

Preuzeli ste ekipu nakon 6. kola i nezavidnog položaja na tabeli, kakav je to bio izazov u tom trenutku?

Nikad nije lako preuzeti ekipu u toku sezone koju niste selektirali, ali sa druge strane to predstavlja izazov za svakog trenera.

Šta je to šta je ostalo a šta je novo karakterisalo stil igre?

Naravno da nije bilo vremena  a ni potrebe za nekim korenitim promenama. Devojke su izgubile samopouzdanje i to je bio moj osnovni zadatak. Takođe sam insistirao i forsirao igru preko krila što je na kraju donelo rezultat.

Skoro polovinu tima čine mlade igračice koje ste dugo trenirali i koje polako ulaze u superligaški ritam. U kojoj meri ste zadovoljni njihovim napretkkom?

Za mnoge je taj prelaz iz juniorske u seniorsku konkurenciju uvek opterećujući, javljaju se uvek neke nedoumice, sumnje u sopstvene mogućnosti. Njima je na neki način lakše zato što odlično znaju šta tražim od njih, a osnovno je da redovno treniraju i da se igraju rukometa a ne da ga igraju.

Nakon pauze slede pripreme za drugi deo sezone. Koji su po Vama ciljevi i realni dometi ekipe do krala šampionata?

Zbog specifičnosti stanja na tabeli i male bodovne razlike između većine ekipa, cilj se zna, da što pre otklonimo bilo kakve sumnje oko opstanka i da na taj način omogućimo  mlađim igračicama da više igraju i stičz neophodno iskustvo. Kao i do sada ići ćemo od utakmice do utakmice u želji da ostvarimo što bolji plasman, zaključio je šef stručnog štaba Bojan Milentijević.

Ostavite odgovor