You are currently viewing Luka Đerić novi bek rukometnog kluba

Luka Đerić novi bek rukometnog kluba

Rukometni klub Radnički kompletirao je tim, dolaskom talentovanog desnog beka Luke Đerića, bivšeg kadetskog reprezentativca Srbije, koji je potpisao ugovor sa Radničkim i u naredne 3,5 godine braniće boje kluba.

Smatram da smo angažovanjem mladog Đerića napravili iskorak ka stvaranju respektabilnog tima za izazove koji nam predstoje. Radi se o perspektivnom igraču, na deficitarnoj poziciji desnog beka koji će svojom mladošću, energijom koju donosi i nesumnjivom talentu biti jedan od nosioca igre u budućem periodu. Krasi ga odličan šut, dobar pregled igre i time ćemo dobiti raznovrsnost i širinu u napadu. Polako se uklapa u naš sistem igre i mislim da smo napravili odličan izbor, istakao je pomoćni trener Radničkog Miloš Sretenović.

Luka je rukometom počeo da se bavi sa 10 godina, a u karijeri je nastupao za RK Novi Beograd, RK Partizan i RK Metaloplastiku.

Drago mi je da sam dobio priliku da zaigram za klub kakav je Radnički. Sviđa mi se što je ekipa sastavljena uglavnom od mlađih i perspektivnih igrača, protkana sa par starijih i iskusnijih. Mislim da je Kragujevac prava sredina za mene, baš zbog činjenice da pruža šansu mladim igračima za razvoj i dalji napredak. Ambicije kluba se poklapaju sa mojim i nadam se da ću svojio igraom doprineti plasmanu u viši rang takmičenja, poručio je novajlija Luka Đerić.

Svoju prvu utakmicu u dresu Radničkog, Luka je odigrao u Priboju, a 14. marta imaćete priliku da ga gledate na domaćem terenu u duelu sa RK Jagodina.

Ostavite odgovor