You are currently viewing Kurandić: Nadmetaćemo se sa svima

Kurandić: Nadmetaćemo se sa svima

Rukometašice Radničkog su nakon osvajanja vicešampionske titule u novu sezonu ušle u dosta izmenjenom sastavu, ali sa istim žarom i odnosom prema igri. Nakon jesenjeg dela šampionata, nalaze se na petom mestu, a svoje viđenje urađenog smo potražili od šefa stručnog štaba Rodoljuba Kurandića, konstatacijom da je tokom letnje pauze tim poprilično promenjen i podmlađen i pitanjem da li je to zahtevalo nov pristup i promenu stila igre?

Ekipa je tokom letnje pauze prilično rekonstruisana, napustile su nas najiskusnije igračice i išli smo na to da svesno podmladimo sastav u dogovoru sa rukovodstvom kluba. Pripremni period smo iskoristili da priključimo i uigramo mlađe rukometašice, koje smo priključili iz omladinskog pogona i smatram da smo povukli dobar potez, jer će te devojčice činiti osnovu kluba u budućnosti.

U toku priprema zadesio vas je peh, teška povreda reprezentativnog pivota Milijane Stošić, na kojoj ste imali nameru da bazirate igru?

Upravo tako, ta povreda nas je značajno poremetila, jer smo planirali da baziramo igru na njenim nesumnjivim kvalitetima, pogotovo u fazi odbrane, tako da je sav teret na toj osetljivoj poziciji pao na Ajlin Bjelak. No, šta je tu je, prilagodili smo se i uz određeni broj kontrolnih utakmica uspeli da dođemo do naše prepoznatljive igre.

Koja je bila karalteristika stila Radničkog i koliko su ovom mladom sastavu značile dve evropske utakmice sa Šveđankama?

Smatram da smo zadržali stil igre koji nas karakteriše, čvrsta igra u defanzivi i veliki broj lakih golova iz kontre i polukontre i na taj način smo veliki broj utakmica i rešili u svoju korist. Ostvarili smo i prvu, istorijsku pobedu u evropskim utakmicama, što je za naš mladi tim bilo značajno iskustvo. Upoznali smo stil i način funkcionisanja najvećih skandinavskih klubova i mišljenja sam da oni treba da nam budu reper i uzor u daljem radu.

Zadesili su vas brojni pehovi u toku polusezone, povrede, korona, ritam sreda- nedelja. Koliko su ti faktori uticali na bolji plasman?

Imali smo dosta problema u igračkom kadru uzrokovanih korona virusom, bolestima i povredama baš u vreme tog tronedeljnog, ubitačnog odigravanja utakmica na svaka tri do četiri dana, što se u krajnjoj liniji i odrazilo na konačan plasman. U nekim susretima smo imali vođstvo sve do desetak minuta pred kraj, ali danak pomenutih teškoća je uzeo svoje.

Da li ste na kraju zadovoljni krajnjim poretkom i koja su Vaša očekivanja u daljem toku šampionata?

Peto mesto je trenutno i realno shodno svemu pomenutom. Nemamo razloga da žalimo što nismo plasirani koju lestvicu više. U narednom periodu ćemo se truditi da se što bolje spremimo za nastavak takmičenja i tvrdim da ćemo biti tvrd orah svim protivnicima, kako u šampionatu, tako i u Kupu Srbije. Želja nam je da se nadmećemo sa svima, kao i da afirmišemo mlade igračice u potpunosti.

Ostavite odgovor