You are currently viewing Kragujevčanke pokorile Beograd

Kragujevčanke pokorile Beograd

Rukometašice Radničkog su u okviru 3. kola super B lige za žene savladale ekipu Beograda u gostima rezultatom 37:26, poluvreme 12:13 i trećom, uzastopnom pobedom ostale na čelu tabele.

Nije sve krenulo po dobru za Kragujevčanke. Ekipa Beograda u svojim redovima ima par kadetskih reprezentativki i odmah na startu utakmice su pokazale zube favorizovanim gošćama. Nakon rezultatske klackalice, domaćin prvi stiče osetniju prednost (6:3, 13.min). U tom periodu odbrana Radničkog je solidno funkcionisala, no par promašenih kontri su dovele do rezultatskog minusa. Reagovao je šef struke Kurandić tajm-autom, no gostujućim igračicama je trebalo čitavih 13 minuta da ponovo dođu do egala (10:10, 27.min) golom Mileve Knežević. Na veliki odmor se ipak odlazi minimalnom prednošću ekipe Beograda (13:12).

Drugo poluvreme i drugačiji pristup igri je vrlo brzo urodio plodom. Skinula je 3 uzastopna šuta Jelena Pojužina, sevnule su kontre, najjače oružje gošći i već u 35-om minutu golom Ajlin Bjelak, na semaforu je stajalo 13:16. Poslednji trzaj Beograđanki je usledio 2 minuta kasnije (16:17, 37.min), a nakon toga kreće „crvena furija“ i već tada je bilo jasno ko će osvojiti 2 boda. Agresivna odbrana je urodila plodom, proradila su krila Željana Pojužina i Ksenija Petrović, raspucao se bekovski trio gošći, Ajlin Bjelak je pravila dar-mar na liniji od 6 metara i samo je bilo pitanje kolikom prednošću će se završiti meč. Stručni štab Radničkog je ukazao šansu i rezervistima, koje su znalački privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 31:20.

U redovima domaćina najefikasnije su bile Andrea Savić i Iva Đuran sa 7 pogodaka, dok su se kod Radničkog istakle Ksenija Petrović sa 8, a u stopu su je pratile Teodora Veličković, Ajlin Bjelak i Jovana Stoiljković sa po 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Ajlin Bjelak

RK Beograd – RK Radnički: 26:37 (13:12)

Beograd: Hala “SC Šumice”. Gledalaca : 150
Sudije: Branislav Ćirković,Dejan Martinović 
Sedmerci: Beograd 9 (8), Radnički 4 (2)
Isključenja: Beograd 14 min, Radnički 14 min

Beograd: Popović, Živković, Aleksić, Ignjatović, Savić 7, Nađ, Rogulja 5, Ilić 3, Petrović 1, Korać 1, Paruševa, Mitrović 2, Todorovski, Đuran 7, Mitrovski, Ibraimov.

Radnički: J. Pojužina (8 odbrana), Veličković 6, Srećković, Bjelak 6, Nedeljković, Vasić 1, Knežević 3, Blagojević 1, Hasanović (5 odbrana), Vlašković, Filipović, Todorović, T. Petrović 2, K. Petrović 8, Stoiljković 6, Ž.Pojužina 4.

Narednog vikenda rukometašice Radničkog će ugostiti rivala iz prošlogodišnjeg baraža, ekipu “Mladi radnik” iz Radinca.

Ostavite odgovor