You are currently viewing Kragujevčani ponosni na zlatnu devojku

Kragujevčani ponosni na zlatnu devojku

Golman ženske ekipe Rukometnog kluba Radnički, Jelena Pojužina (18)nedavno je sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije. U finalu šampionata, koje je održano u bugarskoj Varni, srpske rukometašice savladale su vršnjakinje iz Poljske, rezultatom 22:20, i time izborile plasman u elitnu, diviziju A.

Ova medalja i iskustvo koje sam stekla u reprezentaciji je ogroman iskorak u mojoj karijeri, obzirom na to da ranije nisam učestvovala na ovako velikom takmičenju. Želja, koja mi se ostvarila je da uopšte budem član nacionalne selekcije, a osvajanje prvog mesta dodatni je motiv da što kvalitetnije treniram, istakla je Jelena Pojužina.

Tokom učešća na šampionatu golamnu Radničkog, stizala je podrška saigračica iz kluba.

Mnogo mi je značila velika podrška drugarica iz kluba, koje su bile uz mene. Mislim da sam im dala dobar primer da se radom, trudom i zalaganjem stiže do reprezentativnog dresa, smatra Pojužina.

Osamnaestigodišnja Jelena je rukometom počela da se bavi sa 10 godina, u rodnom Svilajncu. Od 2017. godine, član je Rukometnog kluba Radnički.

Kao i svakom mladom sportisti, cilj mi je da zaigram i za seniorsku reprezentaciju Srbije. Moj životni moto je – ko hoće, taj i može. Trudiću se da napredujem i opravdam ukazano poverenje prvenstveno stručnog štaba Radničkog, kao i rukovodstva nacionalne selekcije, zaključila je Jelena Pojužina.

Ostavite odgovor