You are currently viewing Kragujevački dom rukometa svečano otvoren

Kragujevački dom rukometa svečano otvoren

Davnašnji san rukovodstva Rukometnog kluba Radnički, kao i svih onih kojima je ovaj trofejni sport na srcu je konačno dosanjan. Davne 2006. godine se rodila ideja da se u sklopu Bogoslovije izgradi i opremi sportska hala. Tokom ovog perioda, uz manje prekide je ova revolucionarna ideja dobila svoj epilog, izgrađen je moderan, funkcionalan objekat koji zadovoljava najtananije sportske standarde i koji će od danas postati dom kragujevačkog rukometa.

Na svečanom otvaranju uz prisustvo brojnih zvanica iz skupštine grada Kragujevca, sfere sporta, biznisa, članova RK Radnički i sponzorskog pula kluba, vladika Šumadijske eparhije gospodin Jovan uz prisustvo rektora, profesora i studenata Bogoslovskog fakulteta je svečano osveštao novi dom kragujevačkog rukometa.

Današnji dan i osvećenje hale Bogoslovije će se, nadam se pokazati kao najznačajniji dan u istoriji rukometnog sporta u Kragujevcu, jer smo strateški rešili gorući problem koji smo imali prethodnih godina, počev od pronalaska sala za treninge, termina, uslovnosti i ostalih sporednih stvari. Radnički ima licencirane trenere, brojne polaznike škole rukometa, mlade igračice i igrače svih uzrasta, tako da će za početak ovde trenirati naše selekcije, a od nove godine nas očekuje i odigravanje zvaničnih utakmica, tako da će ovaj prostor postati svojevrsni bastion rukometa celog regiona zapadne Srbije, gde će svoje utakmice igrati sve selekcije, počev od seniorske, juniorske, kadetske pa sve do najmlađih kategorija i očekujem da će se odavde u beli svet otisnuti mnogi reprezentativci i reprezentativke i da će se rado sećati našeg grada, a da će Kragujevac u doglednoj budućnosti doneti još neki trofej našem lepom sportu, izjavio je jedan od rodonačelnika ove ideje, generalni direktor SPD Radnički Stavro Rašković.

Na samom kraju svečanosti, najmlađi polaznici škole rukometa Radničkog su premijerno postigli prvi gol.

Ostavite odgovor