You are currently viewing Kadetkinje Radničkog na državnom prvenstvu

Kadetkinje Radničkog na državnom prvenstvu

Mlade rukometašice Radničkog, generacija 2004. i mlađe su nakon osvajanja trećeg mesta u Ligi mlađih kategorija Rukometnog saveza centralne Srbije, izborile plasman na državno prvenstvo Srbije koje će se održati od 4 do 6. juna u sportskoj hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji. Pravo učešća je izborilo 12 najboljih ekipa, po 4 iz regiona Vojvodine, Beograd i centralne Srbije.

Ponosan sam na ovu generaciju naših devojčica, pošto smo po drugi put nakon 2019. godine uspeli da se plasiramo na prvenstvo države i izborili priliku da se nadmećemo sa najboljim ekipama u Srbiji. Moram da napomenem da ćemo biti najmlađa ekipa na takmičenju, pošto gro ekipe čine igračice rođene 2005., a ima i mlađih, ali je najbitnija činjenica da znamo gde smo u ovom trenutku i da klub i grad predstavimo u najboljem svetlu. U svaku utakmicu ćemo ući maksimalno angažovano, spremali smo se cele godine za ovo takmičenje i očekujem da prikažemo kvalitetan rukomet i ostvarimo dobar plasman, izneo je svoja očekivanja trener kadetkinja Radničkog Bojan Milentijević.

Timovi na prvenstvu su podeljeni u četiri grupe sa po tri ekipe. Radnički se nalazi u grupi A sa ekipom Temerina iz istoimenog grada i beogradskim Juniorom. Prvu utakmicu će odigrati u petak 4. juna protiv Juniora u 12:20 časova, a druga je zakazana za subotu 5. juna u 9:50 časova sa Temerinom.

Ostavite odgovor