You are currently viewing Jovana Savić za sigurnost na golu

Jovana Savić za sigurnost na golu

Nakon teške povrede i operacije Jelene Pojužine, Radnički je sklopio saradnju sa iskusnim čuvarem mreže, Jovanom Savić (32) koja bi i posle višegodišnje pauze u paru sa reprezentativkom Hasanović trebala da predstavlja bedem na golu Kragujevačke ekipe i donese neophodnu smirenost i sigurnost u igri.

Prošlogodišnji povratak u klub Jovane Savić nam je doneo neophodnu smirenost i iskustvo koje nam je nedostajalo na toj poziciji. Trenutno na golu su nam jedna bivša i jedna sadašnja reprezentativka i mišljenja sam da je to pravi spoj koji će nam dati jačinu neophodnu da napravimo dobar rezultat u nastupajućoj sezoni, najavio je novo/staro pojačanje pomoćni trener RK Radnički Vladimir Mladenović.

Jovana u rukometnom svetu znana po devojačkom prezimenu Sologub, je karijeru započela u rodnom Boru, a nastupala je i za Radnički iz Kragujevca i zrenjaninski Proleter. Prošla je sve reprezentativne selekcije, zaključno sa juniorskom.

Nakon desetogodišnje pauze, uzrokovane rođenjem dve ćerke i diplomiranjem na ekonomskom fakultetu, želja za sportom je nadjačala i rešila sam da se vratim prvoj ljubavi – rukometu. Na obostrano zadovoljstvo ponovo sam u Radničkom, u ekipi sa puno mladih, talentovanih igračica, prožetoj sa par iskusnih. Smatram da ekipa ima veliku perspektivu i nadam se da ću svojim iskustvom doprineti ostvarenju dobrih rezultata. Istakla je po povratku u Radnički Jovana Savić, koja je overila jednogodišnji ugovor.

Ostavite odgovor