You are currently viewing Janko Gemaljević za ostvarenje ambicija

Janko Gemaljević za ostvarenje ambicija

RK Radnički je pojačao svoj tim za jednog člana. Poznata činjenica u sportu je da dobar golman čini jednu od osnova tima. Janko Gemaljević (26), mlad, ali već iskusan čuvar mreže sa zavidnim superligaškim iskustvom, rođeni Kragujevčanin koji je ponikao u rukometnoj školi Radničkog, potpisao je ugovor na godinu dana.

Gemaljević je jedan od igrača koje sam trenirao i upoznat sam sa njegovim kvalitetima i predispozicijama. Pratio sam njegov razvoj i raduje me što napreduje iz godine u godinu. Posebno sam zadovoljantime što se vraća u svoj grad i klub i očekujem da pruži maksimum. Uveren sam da će u tandemu sa Petrovićem i Jovanovićem dati pun doprinos našoj igri i ambicijama koje su stavljene pred ovaj tim, istakao je šef struke RK Radnički Nedeljko Matić.

Gemaljević je prve rukometne korake napravio u Radničkom sa 10 godina, a sem matičnog kluba sa uspehom je nastupao i za Slogu iz Požege, niški Železničar, Novi Pazar i Crvenu Zvezdu.

Drago mi je da sam se nakon 4 godine vratio u rodni grad i mesto gde sam ponikao. U poslednjih par godina, Radnički važi za jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji, tako da je moj povratak logičan sled događaja. Svestan sam izuzetne konkurencije na golu, ali sam uveren da ćemo zajedničkim snagama, preko baraža ostvariti zacrtani cilj, povratak u elitni deo takmičenja i vratiti kragujevački rukomet na mesto koje mu pripada, najavio je povratak u Radnički novi/stari čuvar mreže Janko Gemaljević.

Ostavite odgovor