You are currently viewing Generacija Ž12 izborila učešće na državnom prvenstvu

Generacija Ž12 izborila učešće na državnom prvenstvu

Potvrda dobrog i kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama u rukometnom klubu Radnički se još jednom pokazala na delu. Nakon plasmana u super ligu mlađih kategorija, devojčice generacije 2010. i mlađe (Ž12) su na završnom turniru u Kraljevu sa dva trijumfa overlie vizu za učešće na državnom prvenstvu koje će se održati u periodu od 26. do 28. maja. O utiscima sa pomenutog turnira započinjemo razgovor sa trenerom Jasminom Kolak:

Na turnir smo krenuli sa velikom željom da se predstavimo u najboljem svetlu i da vežemo dve pobede kako bi izborili plasman na državnom prvenstvu i time ispunili želju sa početka takmičenja u ligi mlađih kategorija. Sjajnom igrom, zalaganjem I upornošću smo uspeli u toj nameri, savladavši ekipu Bekamenta rezultatom 10:3 a zatim i Kolibri sa 12:4 i time ostvarili zacrtani cilj.

U kojoj meri će učešće na prvenstvu države uticati na dalju karijeru I razvoj mladih igračica?

Svakako da će uticati pozitivno na njihovu dalju karijeru kroz iskustvo koje će sticati igranjem utakmica sa najboljim ekipama, jer u njihovim godinama je to najbitnije a samim tim će i one biti sve bolje i bolje.

Jedna od glavnih odlika ove generacije je visok stepen zajedništva i timski duh. Kakav je osećaj raditi sa njima i trenirati ih?

Upravo tako. Uspeh koji smo ostvarili je u najvećoj meri plod tog zajedništva i pozitivne atmosphere koju smo gradili od prvog treninga i koju smo uspeli da izgradimo. Što se tiče rada sa ovom generacijom moram da istaknem da sam izuzetno zadovoljna, u vremenu kada se deca više okreću svojim pametnim uređajima i društvenim mrežama, videti ove devojčice kako se trude na svakom treningu je nešto što  me oduševljava i predstavlja pravu nagradu meni kao treneru.

Kakva su Vaša očekivanja pred nastupajući završni turnir prvenstva Srbije?

Neka preterana očekivanja i aspiracije nemamo. Ono što je najbitnije i što im redovno napominjem je da u datom trenutku daju svoj maksimum i ukoliko to ispoštujemo, rezultat će doći sam po sebi. Osnovna namera je da utakmicama priđemo sa maksimalnom ozbiljnošću i motivisano   odigramo najbolje što znamo. Ništa ne obećavamo a sve je moguće.

Za kraj razgovora smo ostavili jedno lično zapažanje. Nakon bogatog i plodonosnog igračkog staža ste uplovili u trenerske vode i kao što Vas je i vodila karijera, na samom startu ste ostvarili uspeh.

U trenutku okončanja igračke karijere, želja mi je bila da preuzmem jednu generaciju iz pogona omladinske škole koju bih samostalno vodila. Rukovodstvo kluba je prepoznalo moju nameru i motive i krenula sam sa trenažnim procesom generacije 2010. i mlađe. U  međuvremenu sam se po drugi put ostvarila u ulozi majke I taj period od 7 meseci koliko nisam bila u mogućnosti da ih vodim i treniram, odmenili su me Stefan Radenović i Verko Radosavljević, koji su dali značajan doprinos i imaju veliki udeo u ostvarenju ovog uspeha. Prija mi uloga trenera, odavno sam znala da ću se baviti ovim poslom, zato sam i krenula u tom smeru dok sam još aktivno igrala. Volim rukomet, to je moja prva ljubav. Kako se  snalazim, pokazaće vreme, ali najvažnije je da me rad sa decom ispunjava i jedva čekam svaki trening, kao kad sam i sama uplovila u rukometne vode, zaključila je JasminaKolak.

Ostavite odgovor