You are currently viewing Bokić: Korak po korak do zacrtanog cilja

Bokić: Korak po korak do zacrtanog cilja

Nakon sjajne partije i pruženog otpora osmostrukom šampionu Srbije, pred igračima Radničkog stoje novi izazovi. O susretu prethodnog kola i narednim duelima, viđenje je izneo pomoćni trener Nebojša Bokić:

Ova ekipa sazreva iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu i to je bila opšta konstatacija na sinoćnjem treningu kada je šef stručnog štaba to i izneo pred igračima, kao i činjenicu da smo se kvalitetom približili najboljim ekipama Arkus lige, gde se na samom vrhu nalazi ekipa Vojvodine.

Sledi vam još jedan težak ispit, gostovanje bivšem dvostrukom prvaku Evrope, ekipi Metaloplastike u Šapcu.

Očekivanja pred duel u Šapcu su vrlo realna. Znamo gde idemo, znamo sa kim igramo, znamo i njihove i svoje kvalitete. Ako situaciju posmatramo u svetlu da mi rastemo i sazrevamo, onda imamo realnu šansu da napravimo iznenađenje, pogotovo što smo u prvoj utakmici ligaškog dela izvojevali pobedu na svom parketu. Ohrabrujuća činjenica, a i ono čemu smo težili je da situaciju oko ulaska u plej-of držimo u svojim rukama, isklučivo zavisimo od svog učinka. Tako se i ponašamo, idemo korak po korak, svakoj utakmici prilazimo na isti način, uz dužno poštovanje prema protivniku, kome ovog puta prepuštamo oreol favorita.

Radničkom matematički za prolaz u doigravanje fali 2 boda. Iako ste već naglasili, da li je gostovanje u Šapcu prva meč lopta za prolazak?

Koncepcija i karakter tima su da u svaku utakmicu ulazimo beskompromisno, bez odstupanja sa željom da trijumfujemo. Moram i ovog puta da naglasim da imamo sjajne momke, gledajući i ljudske i igračke kvalitete, nikada se nismo predavali, možda nekad i nismo odradili sve kako treba, tako da imamo razloga da budemo optimisti pred svaku utakmicu, pa tako i pred ovu.

Susret 12. kola Arkus lige za muškarce je zakazan za subotu 4.decembar od 19 časova u Sali šabačke gimnazije.

Ostavite odgovor